Logga
Kennel Nyheter Hundar Valpar Änglar Gästbok Blogg
Husse Länkar
Kennel Hemakas
Finnåker 927
710 41 Fellingsbro
0581-63 00 81
marie@hemakas.se

Hemakas Husse och Matte


Vi som äger kenneln heter Marie och Henrik, vi har två söner som heter Viktor och Markus. I vårt hus här i Finnåker bedriver vi en småskalig uppfödning på Svensk Lapphund. Vi tycker att temperamentet är det viktigaste men självklart skall man också se vad man har i kopplet :-)

Marie är uppväxt med Svensk Lapphund och har varit med på Svenska Lapphundklubbens arrangemang sen hon föddes. "1988 fick jag min första egna hund, hon hette Sörlandets Tjahppi. Vi deltog aktivt i Hundungdoms aktiviteter och provade allt som var möjligt . Vi tränade agility, lydnad, spår och även lite vallning. Tjahppi kunde nog alla partytricks som fanns och var med överallt. En perfekt första-hund. Sen har hundägandet fortsatt med inslag av Finsk Lapphund och Dvärgschnauzer (se nedan). Jag har ägnat mycket tid åt styrelsearbete och har suttit med i SLK Ö, SLK C och DTBK. I dessa klubbar har jag haft uppdrag som suppleant, sekreterare och kassör. Nu sitter jag med i Avelskommiteén för Svensk Lapphund i SLK och i utbildningssektorn på Lindesbergs Brukshundklubb. Idag tränar jag mest bruks(spår) och lydnad med inslag av viltspår och självklart deltar jag med mina hundar på en hel del utställningar."

Henrik hade ett hundintresse långt innan han skaffade sig sin egna första hund 1998. En omplacering av rasen dvärgschnauzer (Remus). "Innan jag skaffade mig min första hund, hjälpte jag min syster att träna hennes Golden retriver till Tjänstehund i räddning. Jag hjälpte även henne på utställningar i Västerbotten, bland annat som kommissarie på SKK Vännäs. Jag och Remus tränade och tävlade både appellspår och lydnadsklass I med utebliven framgång. Jag skaffade min första Svenska lapphund 2001 (Sörlandets Disco). Idag tränar och tävlar jag bruks(spår), lydnad, agility, rallylydnad och viltspår. Jag är även engagerad i Lindesberg BK."

Vi tycker att det är viktigt att ha en bred utbildning.

rolex replica sale
fake hublot
Maries utbildning: Henriks utbildning: Vi har även utbildat oss i 5 av 6 delar av SKK:s uppfödarutbildning: Marie planerar dessutom inköpet av en ny hund till kenneln.
rolex replica
replica watches uk